Voorbeelden van mijn werk

Seizoen 2014 – 2015

Cursussen Engels:

Kindercursus Engels: We hadden dit jaar een heel erg enthousiast groepje! Op verzoek van alle ouders hebben we de cursus verlengd tot aan de zomervakantie. We hebben veel leuke dingen gedaan; met name spelletjes maar ook liedjes, toneelstukjes en we hebben zelfs een keer gewandeld met de hond! Aan het eind was er weer een leuke voorstelling als afsluiting van de cursus. Thanks kinderen, het was super!

 

Cursus Conversatielessen Engels: We hebben dit jaar twee groepen gehad, één in het najaar en één in het voorjaar. We hebben gewerkt uit een nieuwe Engelstalig methode: Straightforward. Hierin konden we materiaal vinden voor spreken, lezen, luisteren en schrijven en veel mensen vonden zowel het werkboek als het online-oefenmateriaal erg prettig om thuis verder te leren. Natuurlijk was er weer plenty extra materiaal wat ik toch niet kan nalaten om zelf te maken! Vooral gericht op spreken want dat is voor mij, en ook voor de meeste cursisten het hoofddoel. En niets werkt zonder plezier dus er werd in de eerste plaats volop gelachen! Zie de foto!

 

Bijlessen Engels. Bijles Engels voor werk en/of studie.

Steeds meer mensen weten me te vinden als het gaat om Engels ondersteuning voor hun werk. Om maar een paar voorbeelden te noemen waar ik me dit jaar in heb mogen verdiepen: triage, supply chain planning, rijexamens! Superleuk om te doen. Vooral ook om voor iedereen het meest geschikte materiaal te vinden en echt op maat te kunnen helpen. De uitdaging is leuk maar de voldoening om te kunnen helpen is nog veel mooier. Er was dit jaar één dame die zo dapper was om de uitdaging van het BEC Preliminary certificate aan te gaan. Dat is een internationaal erkend certificaat, uitgegeven door Cambridge exams, waarmee je bij iedere werkgever kunt aantonen dat je op goed niveau Business English beheerst. We zijn samen een dagje naar Amsterdam gegaan voor de test.

Bijles Engels voor studie of school gaf rond december / januari opeens een flink aantal nieuwe leerlingen. Gelukkig heb ik van iedereen gehoord dat ze inmiddels met een mooie voldoende over zijn! De leerling die vorig jaar in 4 Havo kwam en dit jaar ook weer voor een aantal lessen terugkwam heeft uiteindelijk zelfs zijn Engels examen gehaald met een 7! Op hem ben ik helemaal supertrots! En op iedereen die natuurlijk na een lange dag op school nog hier kwam voor bijles en zijn of haar best deed. Gelukkig kwam volgens ouders en leerlingen iedereen altijd met plezier. Dat staat bij mij ook voorop, anders leer je niet of in ieder geval een stuk moeilijker! Van Berber mocht ik deze prachtige foto maken (over met een 6.3!)

Regie amateurtoneel.

Dit jaar mocht ik regisseren bij toneelvereniging Op de kop verkeerd in Oudeschoot. Het was een genot om te doen. Een groep enthousiaste mensen die vooral beter wilde leren spelen. Super. Het was fantastisch. De opvoering was tijdens het dorpsfeest en de ene lachsalvo na de ander kwam uit het publiek. Heel, heel erg leuk!!

 

Cursus Engels voor kinderen: English Drama 2013-2014

De kinderen hebben dit jaar extra gewerkt aan teksten. De eindvoorstelling, met het thema Once Upon a Time,  bestond uit drie toneelstukjes. Zowel de ouders als de kinderen waren met recht trots op het resultaat!

Cursus Get Going: Engels voor volwassenen 2013-2014

Uitspraak, beter gebruik van werkwoordsvervoegingen, leesvaardigheid, luistervaardigheid, kleine stukjes schrijven en vooral veel spelvormen voor spreekvaardigheid. Spontaan durven spreken in het Engels, daar werd toch het meest aan gewerkt in deze cursus. De afsluiting vond plaats met een toets bestaande uit materiaal van de British Council. Dit leverde voor alle cursisten een mooi certificaat op!

Blije cursisten van de cursus Get Going 2013-2014

Begeleiding leerkrachten onderbouw cbs De Hoeksteen

De juffen van groep 1 t/m 4 hebben dit jaar gekozen voor begeleiding van hun spreekvaardigheid, met de nadruk op uitspraak. In een lessenserie die werd ingeleid door een algemene workshop over didaktiek vvto (toegespitst op hun lesmethode Take it Easy) is er flink geoefend met alle valkuilen voor de Nederlander die Engels wil leren spreken. Ze hebben drie keer een uurtje les gehad na schooltijd in het lokaal van groep 4. Vervolgens was er voor alle leerkrachten nog ruimte voor een uurtje één op één coaching.

Workshop didaktiek vvto op cbs De Hoeksteen 11 maart 2013

 

Opvoering mini-cursus English Drama

Juni 2013: De cursisten lieten tijdens een vrolijke, gezellige opvoering voor ouders en belangstellenden zien wat ze de afgelopen weken tijdens de cursus hebben geleerd. Ze begonnen met een korte demonstratie van enkele oefeningen en sloten af met twee korte improvisaties. Alles werd geheel in het Engels gespeeld! Super gedaan!

CBS De Hoeksteen – Projectonderwijs.

Maart 2013: hier was het thema: Food.
In vier weken werd in de groepen 5 t/m 8 gewerkt aan het thema Food. Dit resulteerde in een projectmiddag waarin drie lokalen werden omgebouwd tot winkel, keuken en restaurant. Doel was om de kinderen op een leuke manier te laten ervaren dat ze al heel veel hebben geleerd in de lessen.


Filmpje gemaakt door meester Martijn m.b.v. foto’s en video materiaal gemaakt door Karin.

CBS De Hoeksteen – Gastles

November 2012:  Karin was een Engelse gast was in de les (Lenny, n.a.v. de lesmethode Take it Easy).

De leerlingen hadden in de voorgaande les vragen voorbereid die ze aan hun Engelse gast mochten stellen. Enkele leerlingen schreven hier een verhaaltje over voor op de website van de school:

We had a visit in the English lesson. We asked questions and she answered them. We also played a game. One group had to ask questions and one group had to answer the questions. They were famous animation people. We sang a song for Lenny. We have seen the movie of the song. The song was about the seasons. It was a very nice afternoon!
By: Marijn, Sander, Emma, Marloes and Lenny!